пятница, 10 июля 2020 г.

Онлайн тренінг з Деінституціалізації (9-10 липня)

 

9 липня 2020 року - «Питання деінституалізації: теорія та практика».

10 липня 2020 року - «Досвіт провадження послуг на рівні громади для сімей, які виховують дітей з інвалідністю» для фахівців соціальної, освітньої, медичної галузей.

Важливість розуміння питань деінституалізації при формуванні та впровадження інклюзивної освіти є важливим чинником реформ на місцевому рівні. Процес деінституалізації не простий і потребує розуміння та відповідно спланованих дій. Наприклад, «закрити» інтернатний заклад і при цьому не забезпечити послуги на рівні громади, систему підтримки батьків і «перехідний період» для дітей, підготовку кадрів, доступну інфраструктуру і інклюзивне навчання тощо - не можна гарантувати того, що ми діємо в найкращих інтересах дитини.

Конвенція ООН про права дитини, Конвенція про права осіб з інвалідністю, міжнародне та національне законодавство у сфері прав дитини гарне підґрунтя для впровадження змін. Але, чому не виконується законодавчо-нормативні акти, чому відбувається порушення прав дитини, чому формальне ставлення до впровадження послуг для таких сімей; чи є спільне розуміння питань деінституалізації, інклюзивного навчання на рівні громади? Про ці та інші питання ми зможемо дізнатись долучившись до тренінгів в рамах проєкту.

Комментариев нет:

Отправить комментарий